Απίθανο πιλάφι με άγριο ρύζι και μανιτάρια


Η εικόνα το ξέρω δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική αλλά μία δοκιμή πραγματικά θα σας πείσει. Τα μανιτάρια είναι ζουμερά και νόστιμα ενώ το άγριο ρύζι (που δεν είναι σε μεγάλες ποσότητες) δίνει μία πινελιά ιδιαίτερης νοστιμιάς. Είναι ένα αρκετά ελαφρύ και υγιεινό πιάτο.  Δοκιμάστε το…

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια μείγμα με άγριο και κανονικό ρύζι
  • 3 έως 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 340γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας το νερό με την αντίστοιχη ποσότητα ζωμό κοτόπουλου.

Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια, 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε, ξύνοντας τα καφέ κομμάτια που κολλάνε στον πάτο, μέχρι να εξατμιστεί, 1 με 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι τα μανιτάρια, το σχοινόπρασο και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο