Mac N cheece με κρούστα ψωμιού και μπέικον

Mac N cheece με κρούστα ψωμιού και μπέικον

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά
  • 200 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr παρμεζάνα
  • 2-3 φέτες ψωμ
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • αλάτι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα ζυμαρικά για μερικά λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πυρεξ και προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και τη μιση παρμεζάνα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν ετοιμάζουμε και το μείγμα ψωμιού-μπέικον. Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Μόλις αρχίσει να γίνεται τραγανό αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ (μαζί με ό,τι λάδι έχει μείνει μέσα στο τηγάνι) μαζί με το ψωμί και τη ρίγανη και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Καλύπτουμε με το μείγμα αυτό τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου (μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει).

Πηγή: thatseat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο