Πατάτες ντοφινουάζ

Πατάτες ντοφινουάζ

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι (εγώ έβαλα ξερό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 300 ml βραστό νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τρίβουμε την παρμεζάνα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Για να γίνουν πιο γρήγορα ο Jamie τις σκέπασε με αλουμινόχαρτο και τις άφησε για λίγο στο μάτι πάνω από μέτρια φωτιά κι έπειτα τις έβαλε στο φούρνο. Εγώ επειδή δε βιαζόμουν τις έβαλα κατευθείαν στο φούρνο, ένα τέταρτο με αλουμινόχαρτο, κι αφού το αφαίρεσα τις άφησα για άλλη μια ώρα.  

Πηγή: thatseat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο