Γιουβετσάκι vegi με κριθαράκι & σπανάκι

Γιουβετσάκι vegi με κριθαράκι & σπανάκι

 Υλικά 

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 300 γρ σπανάκι
  • 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
  • 3 κούπες βραστό νερό
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες.Αλατοπιπερώνουμε και και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το κύμινο, βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.

Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε, ένα τιπ είναι να χρησιμοποιήσουμε τον νεροχύτη μας και να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι για απολύμανση και μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το αλάτι θα τραβήξει το χώμα από το σπανάκι.

Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα σκεύος και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ρίξουμε λίγο τον όγκο του και το βάζουμε στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τον άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό. Απο πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για να πάει το κριθαράκι παντού, αλατοπιπερώνουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί όπως τριμμένη φέτα που του πάει πολύ.

Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και το κριθαράκι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα, βάζουμε το φαγητό σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο