Υλικά

  • 10 σαρδέλες καθαρισμένες σε φιλέτο
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλωναράκι μάραθο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φιλέταρε πρώτα τις σαρδέλες .

Ετοίμασε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο, το μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο

Γέμισε τώρα την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση, κλείσε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθέτησέ τες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω.

Ρίξε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήσε τις σαρδέλες με φέτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180-200°C.

Μετά μπορείς να τις σερβίρεις με λαδολέμονο και ρίγανη.