Μία ξεχωριστή μανιταρόσουπα!

Μία ξεχωριστή μανιταρόσουπα!

Ο χειμώνας έχει μπει πια για τα καλά και τίποτα δεν μπορεί να μας ζεστάνει καλύτερα από ένα πιάτο ζεστή σούπα. Αυτή η μανιταρόσουπα βελουτέ έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση λόγω του λευκού κρασιού που προσθέτουμε. Καθίστε λοιπόν μπροστά στο τζάκι κι απολαύστε τη σουπίτσα σας μαζί με λίγα κρουτόν ή μια φέτα, φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.

Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δύο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο  2’. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5’. Προσθέτουμε το κρασί και τους κύβους. Ανακατεύουμε ζωηρά για να διαλυθούν καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25’. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι ή με κρουτόν.

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο