«Τυροπιτάρι» τηγανητό με φέτα και δυόσμο

«Τυροπιτάρι» τηγανητό με φέτα και δυόσμο

Αυτή η κάπως διαφορετική συνταγή για τυρόψωμο τηγανητό με φέτα και δυόσμο (τυροπιτάρι) μας έρχεται απο την Εύβοια. Είναι ενα είδος τηγανιτής τυρόπιτας που δεν απουσιάζει απο κανένα σπίτι ή εστιατόριο της περιοχής. Να το ζητήσετε σαν τυροπιτάρι και σίγουρα η πλούσια γεύση του θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Φάτε το σαν πρωινό, σαν σνακ ή σαν κυρίως γεύμα με την συνοδεία μιας δροσερής σαλάτας.

Υλικά

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. μαγιά
  • αλάτι
  • 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • Φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα

Ζυμώνουμε ξανά και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε φύλλα με διάμετρο ίση με ένα πιάτο φαγητού. Τρίβουμε την φέτα σε κομματάκια, βάζουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα

Για κάθε τυροπιτάρι χρησιμοποιούμε 3 φύλλα μεταξύ των οποίων βάζουμε την γέμιση. Τοποθετούμε κάθε τυροπιτάρι στο τηγάνι με μισό εκατοστό λάδι και το γυρίζουμε απο την άλλη όταν ροδίσει

Ετοιμο για το τραπέζι το τηγανητό τυροπιτάρι με φέτα και δυόσμο 

Tips

Χρησιμοποίησε στην παρασκευή ανάλατο τυρί και σέρβιρε με μέλι, σουσάμι και κανέλα

Χρησιμοποίησε ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για πιο ελαφριά γεύση

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο