Τυροτηγανόψωμα με γιαούρτι και γραβιέρα

Τυροτηγανόψωμα με γιαούρτι και γραβιέρα

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά [1 κ.σ. περίπου]
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό *
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη της αρεσκείας σας

Εκτέλεση 

Για τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε το ξίδι, τη μαγιά [διαλυμένη σε λίγο από το χλιαρό νερό], το λάδι, το αλάτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό * –μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή περισσότερο-.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες στο μέγεθος μικρού μανταρινιού. Ανοίγουμε σε μικρό στρογγυλό φύλλο προσθέτουμε τυρί φέτα, το κλείνουμε σαν πουγκί και το ανοίγουμε ξανά με το χέρι ώστε να έχουμε μια πίτα που να χωράει στο τηγανάκι μας.

Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τα τηγανόψωμα σε φυτικό λάδι μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, προσθέτουμε από πάνω το γιαούρτι γαρνίρουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε. 

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο