Πατατοκεφτέδες Χιώτικοι με τυρί μαστέλο

Πατατοκεφτέδες Χιώτικοι με τυρί μαστέλο

Υλικά 

  • 1 κιλό πατάτες 
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 
  • 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • 2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι απο τα ασπράδια) 
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Μαστέλο Αλμυρό
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο ,το τριμμένο Μαστέλο Αλμυρό, πιπέρι, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε μπαλάκια, τα κυλάμε στην φρυγανιά, έπειτα στο ασπράδι που έχουμε χτυπήσει, μέχρι να ασπρίσει ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο