Τυροκροκέτες με φέτα και μανούρι

Τυροκροκέτες με φέτα και μανούρι

Υλικά

Για τις κροκέτες

  • 300 γραμμάρια μανούρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι μπύρα

Για το ντιπ με ντοματίνια και πιπεριά

  • 1 1/2 κιλό ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
  • 1 ή 2 μεγάλες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή 1  καυτερή πιπεριά σεράνο ψιλοκομμένη ξεσποριασμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Περίπου 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας  φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.

Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο χυλό, το τριμμένο μανούρι μαζί με την φέτα και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τυλίγουμε με το χαρτί και τις αφήνουμε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.

Για το ντιπ με ντοματίνια και πιπεριά
Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα ντοματάκια, τα αφήνουμε σουρωτήρι για 2 λεπτά ίσα - ίσα να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στα ντοματίνια.

Κόβουμε περιμετρικά την πιπεριά και στη συνέχεια την ψιλοκόβουμε. Την ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, τη ρίγανη, το καγέν, το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα παίρνουμε τα φύλλα βασιλικού και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνουμε με το κόλιανδρο.  Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μια ώρα να ισορροπήσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο