Άπαιχτα ραβιόλια φουρνιστά

Άπαιχτα ραβιόλια φουρνιστά

Τα ραβιόλια είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά. Δεν χρειάζονται πολλές προετοιμασίες και πολλά υλικά για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο πιάτο. Η σάλτσα ντομάτας τα αναδεικνύει τέλεια και τατυριά έρχονται να δώσουν το άριστα στην γεύση!

Υλικά

  • 500γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, σπιτική ή του εμπορίου
  • 1/3 φλιτζανιού τυρί κρέμα,
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα 20×20 εκατοστών ταψί ή το ψεκάζουμε με σπρέι αντικολλητικό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε λίγο τα ραβιόλια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας και το τυρί κρέμα σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το τυρί κρέμα να λιώσει, περίπου 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ρίχνουμε τα ραβιόλια μέσα στο έτοιμο ταψί. Απλώνουμε στην κορυφή το μείγμα της σάλτσας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με παρμεζάνα και βασιλικό, αν θέλουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο