Απίθανες παπαρδέλες με σολομό και βότκα

Απίθανες παπαρδέλες με σολομό και βότκα

Υλικά 

  • 500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες με αυγά 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. βούτυρο 
  • 100 ml βότκα 
  • 280 γρ. καπνιστό σολομό
  • 80 γρ. ροκφόρ 
  • 50 γρ. μπρικ (προαιρετικά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι, ροζ πιπέρι σε κόκκους 
  • λίγο τσάιβς για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

Κόβετε το σολομό σε λωρίδες ή κομματάκια. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέτετε το μισό σολομό και τον σοτάρετε 1’-2’. Σβήνετε με τη βότκα και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους πιπέρι το ροκφόρ και βράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο σολομό, το μπρικ (προαιρετικά) και το τσάιβς. 

Ιδέα: Για αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξηρά ζυμαρικά με κοντό σχήμα (πένες, φιογκάκια κλπ).
 

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο