Καλαμαράκια γεμιστά με ψαρικά και φέτα

Καλαμαράκια γεμιστά με ψαρικά και φέτα

Υλικά 

  • 1 Φλ γαρίδες 
  • 1 φλ μύδια 
  • 1κιλό καλαμαράκι μέτριο 
  • 3 κ σ ελαιόλαδο 
  • Λίγο σκόρδο 
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο
  • 1/3 φλ ούζο 
  • 1/3 φλ κρασί Λευκό 
  • 1 φλ αλεσμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 κ σ σκόνη paprika 
  • 3 αντζούγιες ψιλοκομμένες 
  • 1/3 δέσμη μαϊντανό 
  • 1/2 φλ φέτα 
  • 1/3 φλ Χυμό λεμόνι 
  • 3 κ σ κάπαρη
  • 3 κ σ πέστο ντομάτας 
  • 1 φλ ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ποδαράκια από καλαμάρι, τις γαρίδες, μύδια και αντσούγιες σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο με ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψαρικά και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ούζο και τα ανάβουμε (προσεκτικά, το τηγάνι μακριά από τον εξαερισμό της κουζίνας και από εμάς).

Όταν καεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το λευκό κρασί, την φέτα, την σκόνη paprika, το ψιλοκομμένο κουτρούβι και τον μαϊντανό.

Στη συνέχεια αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και γεμίζουμε τα καλαμαράκια, κλείνοντας τα με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
Στο πάτο ενός ταψιού βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πέστο ντομάτας, λίγο ούζο και ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε τα καλαμαράκια.

Αναμιγνύουμε την ψίχα ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και μαϊντανό και καλύπτουμε τα καλαμαράκια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο