Πιπεροσαλάτα µε φέτα Υλικά:

•    1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης (όχι πολύ µεγάλες)
•    3 σκελίδες σκόρδο
•    1/4 φλ.τσαγ. ξίδι από κρασί
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
•    150 γραµµ. φέτα σε τρίµµατα
•    λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

1. Διαλέγουμε μικρές πιπεριές. Αφού τις πλύνουμε καλά, τις σκουπίζουμε να μην έχουν υγρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε ολόκληρες μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε τις πιπεριές με το ξίδι.
2. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2-3΄ ενώ αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε και τραβάμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες.
3. Στο λαδόξιδο του τηγανιού ρίχνουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2΄. Στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό το σκορδάτο λαδόξιδο (όχι όλο) τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε.





Πηγή: argiro.gr