Γρήγορες & εύκολες τυροκροκέτες

Γρήγορες & εύκολες τυροκροκέτες

Από τα ευκολότερα και νοστιμότερα μεζεδάκια! Σε μισή ώρα τρώτε! Εκτός από μεζέ μπορούν φυσικά να αποτελέσουν κι ένα ελαφρύ γεύμα, συνοδευμένα από σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Τρώγονται φρέσκα και ζεστά, αλλά και αργότερα σε θερμοκρασία δωματίου (αν μείνουν!)

Υλικά

  • 200γρ ανθότυρο
  • 200γρ φέτα
  • 100γρ τριμμένο τυρί επιλογής σας (κατά προτίμηση αλμυρό, όπως αυτό για τα μακαρόνια)
  • 1 κ.γλυκού αλάτι κοφτή
  • ½ κ.γλ. πιπέρι μαύρο
  • ½κ.γλ. δυόσμος ξερός
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη λεκάνη ανάμειξης τρίβετε με το πηρούνι τη φέτα. Προσθέτετε το ανθότυρο και το τριμμένο τυρί κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο κι ανακατεύετε.

Ρίχνετε στο μείγμα των τυριών τα δύο αυγά. Ανακατεύετε. Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε καλά να γίνουν όλα τα υλικά μια μάζα.

Βάζετε μπόλικο λάδι σε μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί.

Με τα χέρια σας παίρνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθετε μπαλίτσες σαν τα κανονικά κεφτεδάκια (λίγο μικρότερα). Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε πολύ ζεστό λάδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: foodaki

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο