Τάρτα σπέσιαλ με ζαμπόν, τυριά και πατάτες

Τάρτα σπέσιαλ με ζαμπόν, τυριά και πατάτες

Οι τάρτες Κις έχουν κύριο συστατικό το αυγό, είναι πολύ εύκολες, νόστιμες και ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις. Μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη ή μικρά ταρτάκια. 

Υλικά

  • 3 αυγά, μεγάλα
  • ¾ φλιτζανιού ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι πατάτες, σε κύβους, βρασμένες
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένο τυρί
  • ¼ φλιτζανιού γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο
  • 1 ζύμη για κρούστα, του εμπορίου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το ζαμπόν, τις πατάτες, το τυρί, το γάλα και το αλατοπίπερο. Ανοίγουμε τη ζύμη έτσι ώστε να χωράει σε μία ταρτιέρα, ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 230°C.

Βγάζουμε την κρούστα από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο