Πιρουνάτος πουρές από ψητές πατάτες και φέτα

Πιρουνάτος πουρές από ψητές πατάτες και φέτα

Ένας πολύ νόστιμος πουρές και μία εξαιρετική λύση για τις φρεσκοψημένες πατάτες ή για να αξιοποιήσετε  αυτές που έμειναν από το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Η φέτα και το σκόρδο κάνουν τη διαφορά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη γεύση.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες ψητές
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά. Όσο οι πατάτες είναι ζεστές, τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε τον πουρέ με τη φέτα και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Tip:Για να μπορέσετε να λιώσετε τις ψητές πατάτες με το πιρούνι θα πρέπει να είναι ζεστές. Εάν δεν τις έχετε βγάλει μόλις από τον φούρνο, βάλτε τις για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο