Μπρουσκέτες με βάση κοτόπουλο, ντομάτα & μοτσαρέλα

Μπρουσκέτες με βάση κοτόπουλο, ντομάτα & μοτσαρέλα

Υλικά

  • 4 μικρά μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο άπαχο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω από την μισή σχάρα του γκριλ. Ζεσταίνουμε το γκριλ με μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε αεροστεγή πλαστική σακούλα. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού σάλτσα και σφραγίζουμε τη σακούλα. Περιστρέφουμε την σακούλα αρκετές φορές ώστε να καλυφθεί με τη σάλτσα ομοιόμορφα το κοτόπουλο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά (ή και όλη την μέρα).

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σακούλα. Πετάμε την σακούλα και την σάλτσα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο  γκριλ για περίπου 6 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 σάλτσας, την ντομάτα, το τυρί και τον βασιλικό.

Γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά .Αφήνουμε για 2-3 λεπτά κι έπειτα απλώνουμε στην κορυφή το μείγμα ντομάτας. Το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.

Tip:στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο.

Πηγή: /kissthecook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο