Μπιφτεκάκια με σάλτσα γιαουρτιού & ανθότυρου

Μπιφτεκάκια με σάλτσα γιαουρτιού & ανθότυρου

Υλικά

  • κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό): 1 κιλό

  • μπαγιάτικο ψωμί: 4 φέτες, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα

  • κρεμμύδια: 2 ξερά, ψιλοκομμένα

  • αυγά: 2

  • ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές της σούπας

  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

  • λευκό ξηρό κρασί: 3-4 κουταλιές της σούπας

  • στραγγιστό γιαούρτι: 100 γρ.

  • ανθότυρο: 100 γρ. λιωμένο

  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο να κρυώσει.

 Πλάθετε 12 μπιφτεκάκια ή 16 κεφτέδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές. Βγάζετε τα μπιφτεκάκια από το ταψί.

Ανακατεύετε καλά το ζουμί που έβγαλαν με το γιαούρτι, το ανθότυρο και -αν θέλετε- λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου.

Πηγή: kissthecook.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο