Μύδια αχνιστά κρασάτα με σκορδάκι και κρέμα γάλακτος

Μύδια αχνιστά  κρασάτα με σκορδάκι και κρέμα γάλακτος

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξεις μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος, ένα πεντανόστιμο φαγητό που μπορείς να σερβίρεις μόνο του με ψωμί ή σαν σάλτσα με μακαρόνια. Σερβίρεται και ως μεζές αλλά είναι προτιμότερο να εκμεταλλευτείτε την πολύ νόστιμη σάλτσα του συνοδεύοντας το! Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μαϊντανό και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν

Τα μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα

Tips

Συνόδευσε με φρυγανισμένο ψωμί!. Ταιριάζει με μακαρόνια και ρύζι

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο