Tσίπς Πατάτας και γλυκοπατάτας Yλικά:

•    1 κιλό πατάτες ή γλυκοπατάτες
•    6 κουτ. σούπας λεμόνι ή ξίδι
•    2 κουτ. σούπας αλεύρι
•    αλάτι χοντρό
•    λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση:

Kαθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, σαν τσιγαρόχαρτο, με μηχανή κοπής αλλαντικών ή με τη φαρδιά πλευρά ενός τρίφτη. Bάζουμε σε βαθύ μπολ με νερό τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το λεμόνι και το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5-8 λεπτά.