Σαρδέλες με σκορδάκι όλο νοστιμιά

Σαρδέλες με σκορδάκι όλο νοστιμιά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από άφθονο νερό, τις αλευρώνουμε, τις τινάζουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο τηγάνι τη μία δίπλα από την άλλη και τις τηγανίζουμε.

Αφού αφαιρέσουμε το λάδι από το τηγάνι γέρνοντας το σκεύος στο πλάι,όχι εντελώς,προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και βάζουμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.

Το αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, 3-4 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και όταν είναι έτοιμες τις κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφού σερβίρουμε τις σαρδέλες σε μια πιατέλα, μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε από πάνω πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο