Σολομός στη λαδόκολλα με φρέσκια κρέμα και λαχανικά

 Σολομός στη λαδόκολλα με  φρέσκια κρέμα και λαχανικά

Ένα γρήγορο και γευστικό φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε στο φούρνο μικροκυμάτων και θα πειστείτε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δίνει επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα στο μαγείρεμα.

Υλικά 

για 4 άτομα

  • 4 τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας 30 εκ.
  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
  • 250 ml κρεμ φρες
  • 60 γρ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. (150 γρ.) κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλές φέτες
  • 16 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομένο σε ψιλές φέτες
  • 12 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι και τριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Διπλώστε τη λαδόκολλα στη μέση έτσι ώστε να δημιουργιθεί μια φωλιά. Βουτυρώστε τη μισή λαδόκολλα.

Τοποθετήστε το φιλέτο σολομού στη βουτυρωμένη πλευρά της λαδόκολλας. Περιχύστε το φιλέτο με 2 κ.σ. φρέσκια κρέμα και 2 κ.γ. άνηθο. Μοιράστε τα λαχανικά στα τέσσερα πακέτα.

Σκεπάστε τον σολομό με τη λαδόκολλα και σφραγίστε το κάθε πακετάκι διπλώνοντας τη λαδόκολλα στις άκρες. Βάλτε τα πακέτα διασοχικά ανά δύο για να μην ανοίξουν, σε κεραμικό σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

Ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί τα φιλέτα με το πιρούνι· ο σολομός πρέπει να ξεφλουδίζεται. Εάν δεν είναι έτοιμα, συνεχίστε να ψήνετε για διαστήματα 20 δευτερολέπτων μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Αλατοπιπερώστε.

Σερβίρετε σε πιάτα  τα πακέτα κλειστά. Έτσι, όταν τα ανοίξετε στο τραπέζι θα έχουν κρατήσει τα υπέροχα αρώματα του φαγητού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο