Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά της αρεσκείας σας (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, κλπ)

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά μαζί με το γάλα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά). Τα ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο.

Εν τω μεταξύ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα τυριά στο μπολ με το μίγμα των αυγών κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 20’-25’ στους 180ο (ή μέχρι να ροδίσει καλά η ομελέτα).