Αγγουράκι τουρσί Υλικά:

800 γραµµ. αγγούρια μικρά ή µεγάλα3 ξερά κρεµµύδια2 φλ. τσαγ. ζάχαρη1 κ.σ. αλάτι 1½ φλ. τσαγ. ξίδι3-4 κλωνάρια άνηθος

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα αγγούρια, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε όλα σε φέτες. Τα ρίχνουμε μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2. Βάζουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια σε ένα βάζο, μαζί με όλα τα υγρά. Ρίχνουμε στο βάζο με το γρήγορο τουρσί τον άνηθο και το σφραγίζουμε καλά. Το συντηρούμε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες, ενώ μπορούμε να το φάμε από την επόμενη ημέρα.

3. Χρησιμοποιούμε το τουρσί ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι ή το σερβίρουμε ως ορεκτικό για ούζο. Επίσης ταιριάζει σε ντοματοσαλάτα και πατατοσαλάτα.