Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη μυρωδικών

Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη μυρωδικών

Υλικά 

για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα η άλλο σκληρό τυρί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. χοντροτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια
  • 1 αβγό
  • λίγη ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγο δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

για τη γέμιση

  • 4 ώριμες αλλά πολύ σφιχτές ντομάτες
  • 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. σκληρή φέτα
  • λίγες ελιές χωρίς κουκούτσια κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι δεντρολίβανο) ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα.

Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση πιέζοντας με τα δάχτυλα σε μεγάλο λαδωμένο ταψί. (Το ταψί της κουζίνας είναι ιδανικό). Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά όλη την ζύμη.

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για 10' να στραγγίσουν. Τις στρώνουμε πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με τη φέτα, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Βάζουμε τις ελιές και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35'-40' μέχρι να ροδίσει η ζύμη. 7. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Αφήνουμε να σταθεί 10' για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε την πίτα ζεστή η κρύα.
 

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο