Πίτα Καισαρείας αλλιώτικη, με σουτζούκι & κασέρι

Πίτα Καισαρείας αλλιώτικη, με σουτζούκι & κασέρι

Οι άντρες έχουν ένα τρόπο να απλοποιούν τις καταστάσεις. Τις γυναίκες τις πιάνει το άγχος,  θέλουνε να φτιάξουμε παστουρμαδόπιτα και δεν βρίσκουμε παστουρμά…

Ο άντρας όμως, και δη ο εργένης, θα βρει μια πολύ απλή λύση στο πρόβλημά του: θα αυτοσχεδιάσει, θα «πειράξει» τη συνταγή και θα φτιάξει πίτα Καισαρείας με σφολιάτα και Αρμένικο σουτζούκι! Και πολύ καλή μάλιστα… Αυτή πρέπει να είναι από τις πιο εύκολες πίτες που κυκλοφορούν. Η γεύση της επίσης νοστιμότατη με μια μυρωδιά που «σπάει» μύτες. Τρώγεται μόνο ζεστή, να έχει λιώσει το κασέρι και να κάνει κλωστές σαν πας να τη δαγκώσεις. Το σουτζούκι μπορεί να μην είναι παστουρμάς, αλλά θα αρέσει σε περισσότερο κόσμο κι είναι εξίσου καλό, μην πω και καλύτερο. Σε περίπτωση τώρα που έχουμε παστουρμά, κανένα πρόβλημα. 

 Υλικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο
  • ½ σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2-3 τομάτες κομμένες φέτες
  • 2 κ.σ. κέτσαπ ή πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γλ. κύμινο (προαιρετικά, αν το σουτζούκι δεν έχει αρκετό άρωμα)
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά, αν θέλουμε την πίτα πιο πικάντικη)
  • λίγο παπαρουνόσπορο για τη διακόσμηση της πίτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί.

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί. Αλείφουμε τη σφολιάτα με την κέτσαπ ή τον πελτέ. Ρίχνουμε από πάνω το μισό τυρί, το σουτζούκι σε φέτας και τις τομάτες. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με το κύμινο ή/και το μπούκοβο. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει, περίπου 30' - 40'. Τρώγεται ζεστή.

Πηγή: foodaki

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο