Σπανακόπιτα με κεφαλότυρι, φέτα και μυρωδικά

Σπανακόπιτα με κεφαλότυρι, φέτα και μυρωδικά

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα με κεφαλότυρι, φέτα και μυρωδικά, μια ξεχωριστή πίτα που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Είναι πολύ χορταστική και μυρωδάτη, αφού περιλαμβάνει μυρωδικά που δίνουν ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 700 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1,5 κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 8 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 20 φύλλα κρούστας για πίτα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε ένα μπολ

Προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τον δυόσμο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε επίσης αλείψει με βούτυρο. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Η σπανακόπιτα με κεφαλοτύρι είναι έτοιμη

Tip

Αντί για κεφαλοτύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παρμεζάνα σε ίδια ποσότητα

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο