Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι

Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι

Υλικά

  • 7-8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’ - 5’, αναποδογυρίζοντας τις πατάτες με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι που έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το κασέρι.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 50’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο