Η ταραμοσαλάτα του Ηλία

Η ταραμοσαλάτα του Ηλία

Με γνήσιο άσπρο ταραμά αυγών βακαλάου, όχι ροζ σκεύασμα! Με ψωμί ή πατάτα και αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Σερβιρισμένη με ελιές Καλαμών.Από το: Ο ταραμάς και τα καλά του, του Η. Μαμαλάκη

Υλικά

  • 200 γρ. γνήσιο  ταραμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 6-7 φέτες ψωμί (200 γρ.), μουσκεμένο και στυμμένο 
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον πολυκόφτη: Ταραμά, κρεμμύδι και το 1/3 του ελαιολάδου.
Προσθέτουμε το ψωμί σε δόσεις, μετά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με χαμηλή ροή και τέλος το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο.
Γαρνίρουμε με ελιές Καλαμών

Σημ.: Μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένα ασπρισμένα αμύγδαλα, φiστίκια ή φουντούκια και να σερβίρουμε με κράκερ.
Εναλλακτικά αντικαθιστούμε το ψωμί με 2 μέτριες βρασμένες πατάτες.

 

Πηγή: me-nu

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο