Υλικά

  • 750 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 2 αν είναι μεγάλα)
  • 2 μαρούλια
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια, τα μαρούλια και τα μυρωδικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών, το κρασί και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30'. Προσθέτουμε τα μαρούλια και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και βράζουμε για άλλα 15' περίπου.

Ελέγχουμε το αλάτι, και αν χρειαστεί, βράζουμε λίγο ακόμα με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να μείνει το φαγητό μας με λίγα υγρά.