Υλικά 

  • 5 πατάτες
  • 6 φέτες μπέϊκον
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ [αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε τυρί γκούντα]
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, κόβετε σε φέτες τις πατάτες, τις τηγανίζετε ως συνήθως και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο κατά προτίμηση ταψάκι.
Εν” τω μεταξύ, μέχρι να γίνουν οι πατάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς,  βάζετε σε τηγάνι το μπέϊκον και το σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και μετά το ψιλοκόβετε.

Πασπαλίζετε τις πατάτες μέσα στο ταψάκι τους με το τυρί τσένταρ, το μπέϊκον και τα κρεμμυδάκια [προαιρετικά] και το αφήνετε στο φούρνου για 1′-2′ μέχρι να λιώσει το τυρί. [Προαιρετικά χρησιμοποιήστε και το φούρνο μικροκυμμάτων για 40-50 δευτερόλεπτα]

Μπορείτε να τις απολαύσετε μόνο με μπέικον χωρίς κρεμμυδάκι ή και να τις απολαύσετε μόνο με τυρί χωρίς μπέϊκον και χωρίς κρεμμυδάκια.