Πένες φούρνου με μπεσαμέλ

Πένες φούρνου με μπεσαμέλ

Υλικά

  • Πένες 250-300 γρ
  • Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες
  • Τυρί τσένταρ 4 φέτες για τοστ
  • Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 - 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κάρυ στην μύτη του κουταλιού
  • Ψωμί για τοστ 3-4 φέτες
  • Ελαιόλαδο λίγο προαιρετικά

για την μπεσαμέλ

  • Βούτυρο 50 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Γάλα 300 ml

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τις φέτες ψωμιού για τοστ μαζί με την παρμεζάνα και τις φέτες τσένταρ , το θυμάρι και το κάρυ. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε το γάλα να βράσει όχι πολύ ίσα να ζεσταθεί.

Σε μια κατσαρόλα μεγαλούτσικη βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια. Μόλις αρχίσει να αποκτά ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να σχηματιστεί μία ωραία κρέμα.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι- πιπέρι ανακατεύουμε με το σύρμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Έχουμε βάλει τις πένες να βράζουν σε κατσαρόλα με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους . Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ, τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με την μπεσαμέλ κι αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά),πασπαλίζουμε με το μείγμα ψωμί του τοστ και τυριά, αν θέλουμε τρίβουμε κι επιπλέον τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα  (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο