Μπαρμπουνάκια γεμιστά με αρωματισμένα παξιμάδια

Μπαρμπουνάκια γεμιστά με αρωματισμένα παξιμάδια

Υλικά

  • 8 μέτρια μπαρμπούνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 8 παξιμάδια κρίθινα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο 
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τους βγάζουμε τα έντερα και τα σπλάχνα, χωρίς να σκίσουμε τις κοιλιές τους.

Κοπανίζουμε τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν χοντρό τρίμμα, προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις κοιλιές των μπαρμπουνιών (από το κεφάλι) με το παραπάνω μείγμα. Όση γέμιση περισσέψει την κρατάμε. Βάζουμε όλα μαζί τα μπαρμπούνια σε ένα πλατύ ταψάκι με το λάδι και το νερό, ρίχνουμε γύρω από τα μπαρμπούνια τη γέμιση που έχει περισσέψει και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180C για 15 με 20 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά ξεσκέπαστα μέχρι να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε. Προσοχή μην σας στεγνώσουν.

Σερβίρονται ζεστά με μαγιονέζα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο