Κανελόνια με κιμά και κασέρι

Κανελόνια με κιμά και κασέρι

Υλικά

  • 16 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)
  • 500 γρ. κιμάς
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
  • 30 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ - 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, το μισό τυρί, τα αυγά και τη φρυγανιά και ανακατεύετε το μείγμα.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά. Μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ σε πυρίμαχη πιατέλα. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό για 50’ - 55’ μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο