Ομελέτα με σολομό και κρέμα γάλακτος

Ομελέτα με σολομό και κρέμα γάλακτος

Μία ανοιξιάτικη ομελέτα πολύ γρήγορη και νόστιμη όπως οι περισσότερες άλλωστε. Εδώ βέβαια φτιάχνουμε την ομελέτα και έπειτα βάζουμε από πάνω τα υλικά που θέλουμε για να την κάνουμε ακόμη πιο νόστιμη. Εδώ χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος και σολομό. Μία άλλη ιδέα είναι κρέμα τυριού και προσούτο. Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε sour cream και αντί για γάλα καρύδας κανονικό ή γάλα αμυγδάλου.

Υλικά

  • λίγο ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο για το τηγάνι
  • 50γρ. καπνιστό σολομό
  • 3 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Μείγμα με κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Γαρνιτούρα

φέτες λεμόνι
ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
επιπλέον ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο μέσα στην κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη η ομελέτα. Μπορούμε την ώρα που είναι μισοέτοιμη η ομελέτα να την βάλουμε κάτω από το γκριλ για να μαγειρευτεί και από πάνω.

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος με το σχοινόπρασο, τον καπνιστό σολομό και τις φέτες κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο