Σαρδελάκι με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι

Σαρδελάκι με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι

Συνοδεύουμε με μια πατατοσαλάτα με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml λευκό γλυκό κρασό
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί.

Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι. Φωτο Σ. Παπανικολάου

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο