Σπιτική πίτσα Περιγραφή συνταγής
Μία σπιτική πίτσα, που δεν θα σας κοστίσει ούτε σε χρήμα αλλά ούτε και σε χρόνο. Και το κυριότερο; Με αγνά υλικά!

Συστατικά συνταγής
Για τη ζύμη
 
1 αλεύρι Φαρινάπ
1 μπύρα σε κουτί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
 
Υλικά για τη σάλτσα (για ένα ταψί)
5-6 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη, κανέλα και μπαχάρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την πίτσα (για ένα ταψί)
 
3/4 του κιλού περίπου τυρί κίτρινο, μαλακό, με χαμηλά λιπαρά (για 1 κομμάτι πίτσα, 1 φέτα τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά)
250 γρ. ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά, κομμένο (για 1 κομμάτι πίτσα 1 φέτα ζαμπόν για τοστ με χαμηλά λιπαρά)
1 πιπεριά κομμένη σε ραβδάκια
μανιτάρια φρέσκα ή από κουτί, κομμένα (ποσότητα κατά προτίμηση)
Οδηγίες συνταγής
Η σάλτσα
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
 
• Εάν δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα λιωμένη ή ντοματοπολτό από κουτί.
 
Η ζύμη
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά την μπίρα ζυμώνοντας ελαφρά με τα χέρια. Για να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να φουσκώσει.
 
Η πίτσα
Αλείφουμε με φυτικό βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε το ζυμάρι σε λεπτό πάχος, τόσο ώστε να μη φαίνεται ο πάτος του. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω μ’ ένα κουτάλι λίγη σάλτσα. Μετά τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε φέτες μετρίου μεγέθους. Κατόπιν ρίχνουμε το κομμένο ζαμπόν, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτουμε από πάνω λίγη ακόμη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Προτού τη βγάλουμε, την ανασηκώνουμε και κοιτάζουμε να έχει ψηθεί από κάτω.

Συνολικός χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 20 λεπτά





Πηγή: www.lovecooking.gr