Πουρές στον φούρνο με κατσικίσιο τυρί

Πουρές στον φούρνο με κατσικίσιο τυρί

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο πουρές μπορεί να γίνει και στον φούρνο και να είναι τόσο νόστιμος. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ βέβαια στην συνταγή είναι το κατσικίσιο τυρί. Ειδικά με σκόρδο και μυρωδικά είναι πεντανόστιμο δίνοντας όλη την γεύση στον πουρέ. Πάντα ο πουρές χρειάζεται κάτι παραπάνω για να αναβαθμιστεί η λίγο flat γεύση της πατάτας.

Πουρές στον φούρνο με κατσικίσιο τυρί. Ένα νόστιμο και διαφορετικό συνοδευτικό…

Υλικά

  • 1.5 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε 2 εκατοστών κομμάτια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 250γρ. κατσικίσιο τυρί με σκόρδο και μυρωδικά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας (1/2 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τοποθετούμε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να καλύπτει τις πατάτες. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού σε δυνατή φωτιά, μειώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 20 έως 25 λεπτά, έως ότου οι πατάτες γίνουν πολύ τρυφερές.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να τα ψιλοκόψουμε, ύστερα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το βούτυρο, την ξινή κρέμα, το γάλα, 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 25x35 εκατοστών, λειαίνοντας την κορυφή. Πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το σερβίρουμε ζεστό.

Μπορούμε να το κάνουμε από πριν: Φτιάχνουμε τον πουρέ χωρίς την παρμεζάνα από πάνω, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μέχρι 3 ημέρες. Ψήνουμε και το σερβίρουμε.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο