Υλικά

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 ml κρασί μαυροδάφνη
  • 400 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί
  • Λίγο γάλα
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε λίγο ψωμί ψίχα μέσα σε γάλα και μαυροδάφνη και το ρίχνουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, τα οποία τα έχουμε σοτάρει και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο κρασί και το κύμινο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα πλάθουμε.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε μια κατσαρόλα με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.