Σπαγετάδα φουρνιστή με κοτόπουλο

Σπαγετάδα φουρνιστή με κοτόπουλο

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο. 6
  • 2 στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο 
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά τύπου Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, τα βγάζετε τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. 
Εν' τω μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ελαφρώς αλατισμένα, μέχρι να “μαραθούν” και μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε την κέτσαπ με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίχνετε το ψημένο, τεμαχισμένο κοτόπουλο, το μείγμα κρεμμυδιού, πιπεριάς, τα μυρωδικά, τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα ένα πυρίμαχο σκεύος με τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Πηγή: dietup

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο