Λουκάνικα και πατάτες στην κατσαρόλα

Λουκάνικα και πατάτες στην κατσαρόλα

Υλικά

  • λουκάνικα με πράσο: 3
  • πατάτες: 500 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σέλερι: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  • κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • κρασί κόκκινο: 200 ml
  • θρούμπι αποξηραμένο: λίγο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τους κύβους πατάτας σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τους στραγγίζετε. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες ή κομματάκια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν  και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα λουκάνικα με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 3΄.Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύετε για 1΄-2΄.Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το θρούμπι. Βράζετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικο και ανακατεύετε για 4’-5’.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο