Ελβετικές πατάτες ροστί

Ελβετικές πατάτες ροστί

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 9 λωρίδες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες μας αφού πρώτα τις βράσουμε και στη συνέχεια τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη του τυριού.
Τις αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και εν τω μεταξύ βάζουμε να κάψει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το μπέικον να σοταριστούν ελαφρά.

Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε με μία σπάτουλα το μείγμα και μετά από 10 λεπτά το βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι μας και ξαναβάζουμε το μείγμα μας από την άλλη πλευρά για άλλα δέκα λεπτά.


 
 

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο