Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε στο τρίφτη (από τη μεγάλη μεριά). Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάζετε λίγο ελαιόλάδο, το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε το τρίμα της πατάτας. Τηγανίζετε τις πατάτες και τις πιέζετε έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή τηγανίτας. Μόλις ροδίσουν τηγανίζετε από την άλλη μεριά.

Αφού ψηθούν οι πατάτες χαμηλώνετε τη φωτιά (λιγότερο από τη μισό). Σπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το καπάκι στο τηγάνι. Κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις ψηθούν τα αυγά και σερβίρετε.