Φοβερή πατατοσαλάτα

Φοβερή πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 5 μεγάλες Πατάτες  
  •  5 φέτες Bacon  
  •  7  κ.σ. Μαγιονέζα  
  •  μισό Κρεμμύδι ξερό  
  •  2 Πιπεριές φλωρίνης  
  •  1 Πιπεριά πράσινη  
  •  Μαϊντανό  
  •  2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο  
  •  Αλάτι 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε πολύ καλά και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας) μέχρι να βράσουν καλά, αλλά να κρατάνε λίγο. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της μεγαλύτερης πατάτας. Αν νιώσετε κάποια αντίσταση, θέλει λίγο ακόμα βράσιμο.

Παράλληλα, κόβουμε σε λωρίδες το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σε μεγάλα κομμάτια το bacon. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά και το bacon. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε αμέσως με τρεχούμενο νερό βρύσης. Αυτό γίνεται για να μην συνεχιστεί το ψήσιμο στο εσωτερικό τους και παραμαγειρευτούν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς και μεγάλους κύβους και τις βάζουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και τη μαγιονέζα, το μαϊντανό τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει και ανακατέυουμε πολύ καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού. Σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα ζεστή ή την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαλάτα ή κυρίως.

συνταγή:Σ Γιαννακόπουλος φωτο: Δημήτρης Αλβανός

 

Πηγή: madameginger

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο