Μανιταρομακαρονάδα

Μανιταρομακαρονάδα

Ένα πιάτο δεν είναι αρκετό…

Έχεις 20 λεπτά; Τότε έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτήν την τέλεια μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Χορταστική, πεντανόστιμη, ιδανική για τις μέρες που ο χρόνος σου είναι περιορισμένος.

Υλικά 

  • ½ πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 του φλιτζανιού άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και το μπαλσάμικο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει η κρέμα γάλακτος όσο πηκτή θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Tip: Για περισσότερο άρωμα μπορείς να ψιλοκόψεις και λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: athensvoice

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο