Υλικά 

  • 1 μεγάλο φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση 

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε 2'-3' το κρεμμύδι.Πλένετε καλά το κοτόπουλο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στο τηγάνι.

Μόλις ροδίσει σβήνετε με το κρασί και αφήνετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο νερό, τον κύβο, την μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτετε την ρίγανη ή το θυμάρι. Σερβίρετε με πατατάκι τηγανιτό.