Φριτάτα με κοτόπουλο και πένες

Φριτάτα με κοτόπουλο και πένες

Μια συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο φαγητό. Φριτάτα με κοτόπουλο και πένες. Χρησιμοποιείστε το κοτόπουλο που έχει περισσέψει, λίγες πένες και αυγά και απολαύστε ένα νοστιμότατο πιάτο.

Υλικά 

  • 1/2 πακέτο πένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα [προαιρετικά]
  • 2 στήθη μαγειρεμένου κοτόπουλου κομένα σε κυβάκια 1 εκ. 
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζετε τις πένες σε βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνετε.

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρετε για 3/4 λ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τη καυτερή πιπερίτσα [προαιρετικά] και σοτάρετε για 1 ακόμα λεπτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα κρεμμυδιού, το κοτόπουλο, τη παρμεζάνα, το μαϊντανό, τις ντομάτες, τις πένες και τα χτυπημένα αυγά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το μείγμα ζυμαρικών. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο [όπου θα έχετε σιγομαγειρέψει και το φαγητό] το βάζετε στη κάτω σχάρα του φούρνου. Διαφορετικά το αναποδογυρίζετε σε μεγάλο ταψί και βάζετε το ταψί στη κάτω σχάρα του φούρνου. Ψήνετε για 5-6 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί 10 λ , τη κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο