Σπέσιαλ κανελόνια με μπεσαμέλ τυριών

Σπέσιαλ κανελόνια με μπεσαμέλ τυριών


Τα κανελόνια μπορείτε να τα μαγειρεύετε κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο αρκεί να τους αλλάζετε τη γέμιση. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ένα μείγμα τυριών. Σίγουρα η γεύση τους δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. 

Υλικά

  • 16 κανελόνια
  • 200 γρμ. ροκφόρ
  • 250 γρμ. ένταμ 
  • 250 γρμ. γραβιέρα 
  • 50 γρμ. βούτυρο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • άνηθο (αν θες, λίγο ψιλοκομμένο)
  • 2 αβγά
  • 1 φλ .τσαγιού μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη
  • 1 φλ, τσαγιού σάλτσα νοτμάτας
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ και γραβιέρα), τον άνηθο(αν θες) και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με τα τυριά ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει.

Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα.

Σε ένα πυρέξ απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 30- 55 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: mylady

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο