Πατάτες με άρωμα σκόρδου και θυμάρι

Πατάτες με άρωμα σκόρδου και θυμάρι

Και χθες πατάτες, και σήμερα πατάτες.. Αύριο πως θα τις φάμε όμως; Πάρε πατάτες, μην τις ξεφλουδίσεις και πάμε στην κουζίνα..

Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες baby
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

Βάζουμε όλες τις πατάτες,(αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά) χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε στο ταψί.

Με την κουτάλα που πατάς τον πουρέ και που δεν έχει προδώσει ποτέ καμιά νοικοκυρά, πατάμε τις πατάτες μέχρι να ανοίξουν και να σπάσουν! Δεν θέλουμε να τις κάνουμε πουρέ απλά να τις σπάσουμε. Ρίχνουμε από πάνω τους ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι και είναι έτοιμες για να μπουν στο φούρνο!

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο